FAMPA-València demana qualitat educativa a l’ensenyament públic

La federació majoritària d’AMPA inicia el curs al CEIP Carles Salvador, una escola pública, exemple de treball  i implicació de la comunitat educativa.

FAMPA-València ha elegit el CEIP Carles Salvador per a presentar en roda de premsa la valoració que les AMPA fan de l’inici del curs escolar i les línies d’actuació que sustentaran la reivindicació del col·lectiu durant el curs escolar 2018-2019.

El centre elegit n’és un exemple que, malgrat totes les retallades i l’atac cap a l’escola pública que hem viscut durant anys, que junt amb la vigència actual de la LOMQE, l’escola pública perviu amb el temps gràcies al treball de les comunitats educatives que la dignifiquen dia a dia amb el seu esforç.

El president de FAMPA-València, Màrius Fullana, ha estat acompanyat de la directora del centre, Raquel Talón i la presidenta de l’AMPA, Carolina Baile.

“Escola pública, eduquem per transformar”

El president de FAMPA-València, Màrius Fullana, ha explicat els principals objectius de les mares i pares de l’escola pública per al pròxim curs. Sota el lema “Escola pública, eduquem per transformar” FAMPA-València destaca el treball conjunt i compartit amb la Confederació Gonzalo Anaya per a continuar en la tasca representativa d’associacions de mares i pares en la defensa del dret a l’educació pública, sense concertació, democràtica i de qualitat.

Dins d’aquesta tasca la federació destaca la necessitat d’un nou sistema educatiu totalment públic, de qualitat, gratuït, laic, coeducatiu, inclusiu, en valencià; on siga una realitat la participació de les famílies en la gestió educativa i també als organismes institucionals i el poder de decisió compartit amb la resta de la comunitat educativa.

També considera una prioritat la inversió educativa en infraestructures i instal·lacions adequades, demanant a l’administració que acabe urgentment amb els barracons i retire el fibrociment a tots els centres.

Les famílies de FAMPA-València volem garanties sobre la capacitació del professorat en l’ensenyament lingüístic en tot el País Valencià i que es cobrisquen com més aviat millor les baixes. Sabem que quan un professor no està a l’aula, no es garanteixen els drets dels nostres fills i filles dins del sistema educatiu.

FAMPA-València continua oposant-se enèrgicament a la LOMQE i exigeix la seua derogació per considerar-la una llei segregant i classista que no té consens social i no garanteix la igualtat d’oportunitats. Així mateix reclama la reversió de les retallades i una inversió molt major en educació.

Els diners públics per a gestió pública. No volem que es concerte cap unitat a l’escola privada quan hi ha moltes necessitats a l’escola pública. L’escola pública ha de ser la prioritat per a l’administració. L’únic sistema educatiu que garanteix la igualtat d’oportunitats i una educació integral que faça de les nostres filles i fills unes persones que lluiten per una societat millor és el públic.

Els pares i mares de FAMPA-València aposten per una escola laica, en la qual no s’incloga en el currículum la religió com a assignatura, més enllà de que puntue o no per a la nota mitjana del curs. Açò també implica centres educatius lliures de cap simbologia religiosa a nivell institucional.

Per la seua part la directora del CEIP Carles Salvador ha explicat el funcionament del centre, quins projectes du endavant al respecte de la innovació, qualitat,  èxit escolar, etc i que el converteixen en model d’escola pública que busca contínuament la qualitat en l’ensenyament. “Música a l’escola, hort escolar, immersió en noves tecnologies, compromís amb el plurilingüisme,… tot una sèrie de projectes gràcies al un equip de professorat implicat amb les famílies i el veïnat, , i on es dona una participació real i efectiva”, explica Raquel Talón, qui a més ha destacat la reivindicació a les administracions públiques de totes les millores i recursos per a l’escola pública.

La presidenta de l’AMPA, Carolina Baile, ha destacat el treball col·laboratiu com a AMPA al vostre centre, “Posem tota la nostra il·lusió per fer comunitat educativa sobre tot en grans projectes com ara l’hort escolar, la revista del centre, ajudar en la direcció a que la nostra escola millore. Ara els nostres esforços estan destinats a reivindicar que el pla Edificant siga una realitat quan abans millor, el nostre cole també ho necessita”, conclou.

 

Comments are closed.