La federació majoritària d’AMPA afirma que amb la decisió no s’està pensant en la qualitat educativa i en l’atenció a l’alumnat si no en fer de l’educació un negoci.
FAMPA-València ha mostrat aquesta setmana el seu malestar respecte a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) d’anul·lar l’ordre que fixava en 23 el nombre màxim d’alumnat per aula en lloc de 25 en 30 localitats per al curs 2017-2018.
“Són molt anys treballant i reivindicant la reducció de la ràtio i reclamant major qualitat educativa i atenció per als nostres fills i filles, no podem compartir la sentència del Tribunal perquè demostra que estem en una societat on l’educació és objecte mercantil”, subratlla el president de FAMPA-València, Màrius Fullana.
La federació lamenta que hui per hui quan tots els pares i mares han d’estar preocupats per la qualitat educativa, que també s’aconseguix reduint ràtios, els centres catòlics vulguen anul·lar una norma sols pels interessos econòmics.
“Eixa anul·lació perjudica l’alumnat de l’escola pública, quan menys alumnat per aula més atenció educativa, per tant no és ben rebuda per la nostra federació”, explica Fullana.
FAMPA-València sempre ha manifestat que la planificació educativa ha de perseguir una distribució equilibrada de l’alumnat, per això, tant a l’escola pública com a la concertada, la ràtio ha de ser la mateixa, “no volem greuges comparatius”.
Tanmateix lamenta que la sentència supose un retrocés en la búsqueda de la qualitat educativa, “és el moment de revertir la situació i convertir l’escola pública en eix vertebrador de l’ensenyament perquè ella és l’única que garanteix la igualtat d’oportunitats i per a d’això, pel que es veu, cal canviar les lleis. Nosaltres apostem per un model totalment públic, sense concertació. Un cop més es demostra el perquè de la nostra reivindicació. L’escola pública és l’única que garanteix un ensenyament de qualitat en igualtat.”, conclou Fullana.