FAMPA-València i STEPV acorden impulsar la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic del País Valencià com a mitjà per a donar a conèixer les pretensions i demandes de la comunitat educativa per millorar el sistema públic d’ensenyament.
Representants de FAMPA-València es van reunir recentment amb representants de l’STEPV per intercanviar les idees sobre les mesures a prendre per fomentar i donar major projecció i activitat a la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic del País Valencià, per a coordinar les actuacions de la comunitat educativa i consensuar criteris per plantejar-li al nou govern central les demandes i propostes del col·lectiu per millorar l’ensenyament públic. Entre els acords assolits cal destacar la voluntat de treballar de forma col·laborativa famílies i docents per aconseguir millores a les escoles, fomentar la formació conjunta i l’obertura de fòrums de debat en què puguen participar docents i famílies, i buscar també la implicació de l’Administració educativa amb la pretensió d’arribar a polítiques i solucions de consens. Una altra de les coincidències va ser la de traslladar al nou Ministeri d’Educació l’exigència de què cal derogar la LOMQE i augmentar la representativitat i el pes de les famílies en la gestió i la presa de decisions als centres públics d’ensenyament. També la reversió de les retallades, l’augment en una quantitat substancial del pressupost en educació i una aposta clara per l’educació pública.
Aquest encontre s’emmarca dintre de la ronda de reunions que està mantenint FAMPA-València amb els representants de sindicats de l’ensenyament que conformen la Plataforma esmentada per preparar el nou curs. De les reunions mantingudes s’ha palesat la necessitat d’establir una periodicitat en els contactes a dues bandes. L’STEPV i FAMPA-València han refermat la seua voluntat de continuar les accions conjuntes a favor de la pública.
En aquest sentit, pretenen seguir treballant perquè la Plataforma siga interlocutora de la comunitat educativa davant l’administració i reclamar a Conselleria i al Govern de la Generalitat més accions a favor de la pública on l’ensenyament siga veritablement públic, de qualitat, democràtic, gratuït i universal.
D’altra banda, van fer un repàs dels nous reptes per al proper curs. El treball i les accions com a comunitat educativa milloren l’ensenyament. Aquestes accions volen seguir fent-les tant en la Plataforma com en altres espais unitaris com ara la Plataforma pels Drets Lingüístics.