Les tres federacions participaren al debat sobre temps escolars de la universitat

Experts de diferents àmbits van reflexionar sobre la jornada escolar en un acte celebrat en la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació
Les famílies de la Gonzalo Anaya, representades en les seues tres federacions, La FAMPA Enric Valor d’Alacant, la FAMPA-València, i la Fampa Penyagolosa de Castelló, van manifestar les seues inquietuds i van reivindicar una major presència de les famílies en els temes educatius.
L’acte va ser inaugurat pel Vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa, Ramón López; pel President del Col·legi Oficial de Pedagogs i Psicopedagogos, Enrique Castillejo i pel Director General de Política Educativa de la Conselleria d’Educació, Jaume Fullana. Tots ells van crear el marc informatiu que va servir d’avantsala a les intervencions dels experts
El denominador comú de les intervencions dels experts va ser aportar dades sobre l’organització de la jornada escolar per a oferir a les famílies i assistents informació més precisa sobre com repercuteixen els diferents temps en l’aprenentatge, en el somni, en la nutrició, en l’organització de la matèria a impartir, en l’organització de la famílies fóra ja de l’horari escolar.
Al llarg del torn de paraules es van ser succeint els pros i contres de la jornada contínua i partida, encara que en la seua majoria, van anar els contra els quals van tenir una major notorietat en el discurs dels participants.
També les organitzacions, institucions, col·lectius relacionats amb els temps educatius van participar en l’última part de l’acte. Entre ells, les tres federacions que conformen la Confederació Gonzalo Anaya.
Francisco Pacheco, com a representant de la federació Enric Valor d’Alacant va manifestar una posició equidistant, amb la qual reclamava un major finançament per a aplicar la normativa i garantir la qualitat de l’ensenyament.
D’altra banda, Esther Concepción, en presentació de FAMPA València, es va centrar en procediment per al canvi de jornada escolar. “Molt ràpids, deixant de costat aspectes molt importants, com els propis alumnes o el paper de les famílies des de l’inici del procés. També ha destacat els interessos particulars als quals obeeix el canvi de jornada i com ha dividit a la comunitat educativa”.
Finalment el president de la Confederació, Màrius Fullana, va arreplegar el relleu de l’exposat durant la jornada fent una crida a escoltar a la comunitat educativa per a dur a terme canvis tan importants. Va tornar a insistir en la necessitat de comptar amb les famílies i va destacar el concepte de centres oberts per a treballar junts en l’objectiu d’aconseguir incrementar la qualitat de l’ensenyament públic.

Comments are closed.