Des de bon matí l’educació valenciana crida de forma contundent NO A LA LOMCE i NO A LES RETALLADES EDUCATIVES

Seguiment massiu de la convocatòria de la vaga amb especial protesta per part de les famílies

D’acord amb les primeres dades recollides fins a les 11 del matí i amb gairebé el 20% de centres educatius consultats, la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic qualifica d’èxit la vaga educativa contra la LOMCE i les retallades en educació. Encara de forma aproximada s’estima que el seguiment de l’alumnat de secundària, ensenyaments no obligatoris i universitat supera el 90%, de les famílies i alumnat de primària al voltant del 70% i del professorat d’ensenyament públic no universitari de tots els nivells al voltant del 40%.

Distingit per sectors i nivells: el professorat de primària ha secundat la vaga en un 40%, de secundària en un 30% i d’ensenyaments especialitzats en un 45%.

Per províncies, destaca València amb més d’un 42%, després Alacant amb més del 36% i Castelló 29%. També destacable és que les universitats públiques s’han paralitzat en la seua pràctica totalitat.

Hi ha hagut també piquets informatius i cercavila a les portes de la UPV, de centres de la UV, de la coordinadora d’educació Malva-Rosa, a l’IES Lluis Vives i de la Plataforma d’Ensenyament Públic de Camp de Morvedre.

A partir d’ara s’esperen mobilitzacions massives convocades per l’estudiantat pel matí i per tota la comunitat educativa a la vesprada. La Plataforma donarà dades definitives del seguiment de la vaga i de les manifestacions a les capçaleres de les mobilitzacions convocades a la vesprada. La conclusió és clara: el govern estatal ha de derogar la LOMCE i les lleis educatives neoliberalitzadores i de retallades educatives tal i com exigeix la comunitat educativa unànimement.

Les organtizacions que conformem la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic agraïm a la comunitat educativa l’esforç realitzat i animem totes les persones que estimen l’educació a sumar-se a les mobilitzacions convocades per fer encara més palès el nostre rebuig a l’actual política educativa estatal i la necessitat d’un veritable pacte educatiu.

 

Comments are closed.