El CEIP Jaime Balmes reclama un educador/a per a l’aula CyL

El CEIP Jaime Balmes té un aula CyL adreçada a xiquets/es amb necessitats educatives especials, del personal adscrit no docent al centre li correspon un/a educador/a per a aquesta aula i altra per a l’aula ordinària. Des de el 23 d’octubre no presta cap tipus de servei l’educadora del aula CyL i des del 30 d’octubre la del aula ordinària, fent-se càrrec de totes les tasques l’equip docent del centre.

Després d’anar als canals habituals per demanar/exigir una solució, des de les pròpies mares i pares, recolzats per l’AMPA, i des de la direcció de l’escola, s’acudeix a la Inspecció educativa, informant-los que tan el 26 d’octubre com el 6 de novembre queden registrats els expedients de sol·licitud per a cobrir les places vacants d’educadora i que per tant ja no els correspon. Després s’acudeix a la Conselleria d’educació, a la secció de Personal No Docent qui explica que els expedients han de passar per diverses administracions, que ells han tramitat la demanda però que ara passa a la Conselleria de Funció Pública. La cap de servei de Funció pública informa que porta diverses administracions, no sols l’educativa i que hi haurà un acte únic d’adjudicació per agilitzar el procediment.

Estem a 12 de desembre i les educadores encara no ha arribat al centre. Independentment de la necessitat urgent de adjudicar a les educadores, cal denunciar un sistema d’adjudicació que passa per diverses administracions i que convé canviar-lo, per donar agilitat a les substitucions i baixes per malaltia del personal no docent dels centres educatius.

Importància de la llabor dels educadors/es

 Les educadores en els centres amb aules CyL són importants doncs fan una tasca de recolzament de la docent atenen a xiquets/es que tenen necessitats educatives especials: autistes, asperger, etc…. Sense aquestes professionals hi ha un mal acompanyament a la tasca educativa i d’integració tan en l’aula CyL com a l’aula ordinària.

FAMPA-València y el CEIP Jaime Balmes demanen a la Conselleria que cobrisca ja l’educador/a per a l’aula CyL del centre i així atendre a l’alumnat amb necessitats educatives especials, afavorint les mesures d’inclusió als centres educatius. Aquest alumnat necessita de referents i d’hàbits i rutines molt establertes, i la rotació d’estes professionals en el centre o la carència d’aquestes provoca diverses dificultats a l’aula.

 

Comments are closed.