FAMPA-València davant de la nova situació política a l’estat: “Deroguem la LOMQE i revertim les retallades en educació ja”

Davant la nova situació política generada amb el canvi de govern a l’estat espanyol, un govern que sembla serà d’un caire més progressista i dialogant que l’anterior, FAMPA-València volem reiterar un cop més que cal derogar la LOMQE immediatament i invertir molts més recursos en el sistema educatiu de titularitat pública.

Amb un Congrés de Diputades i Diputats on la majoria s’ha manifestat contrària a l’actual llei educativa és hora de generar una nova llei on la proposta vinga del treball de la comunitat educativa i compte amb la participació de tot el teixit social. Sols cal recollir el treball de molts anys fet en aquest sentit pels i les agents educatives i arribar a consensos.

FAMPA-València exposa novament l’ensenyament que defensa: un sistema educatiu totalment públic (mentrimentres cal prioritzar l’escola pública destinant molts més recursos i acabar amb la concertació, dignifiquem l’escola pública), gratuït com es va pactar a les lleis generals, universal, on es tinga en compte tot el que considerem estar inclòs al sistema: menjadors, activitats extraescolars, transport, material escolar, infraestructures, interacció amb l’entorn (com ara l’associacionisme i el teixit social); un sistema educatiu inclusiu, que aprofite la diferència i la diversitat per a enriquir l’escola i capaç de crear una escola per a tot el món amb projectes ajustats a les necessitats de cada xiquet i xiqueta; un sistema solidari, en igualtat, democràtic, participatiu i que eduque en valors, totalment laic (cal plantejar-nos la derogació del concordat), un sistema coeducatiu (un puntal per superar el patriarcat és el sistema educatiu), que garantisca l’ensenyament de totes les llengües de l’estat en els territoris on es parlen, entre moltes altres qüestions.

Volem un sistema educatiu que faça de les nostres filles i fills persones crítiques que empren els seus coneixements per superar aquest sistema social i polític i puguen crear un de nou on no es repetisca tot allò al que tristament estem assistint realitzat per molts dels representants polítics. Una societat al servei de les persones i no dels diners o de les mercaderies. Una societat justa i solidària per a totes les persones.

Cal un canvi de sistema educatiu ja, juntament amb el canvi polític al qual assistim, sense aquest canvi, el suposat canvi polític quedarà coix!

Comments are closed.