FAMPA-València debat amb les seues AMPA sobre política educativa

FAMPA-València va celebrar el passat dissabte a l’IES Lluís Vives de València una Assemblea General, en la qual van estar representades les seues AMPA, per a debatre temes d’actualitat educativa de preocupació per a les associacions de mares i pares. Una assemblea on els i les seues representats van manifestar les seues necessitats, com a membres actius de la comunitat educativa que treballen voluntàriament als centres públics, compromesos amb la participació i el treball en l’escola pública, ser promotors dels canvis que s’hi produïsquen.

En aquest sentit el president de la federació, Màrius Fullana, junt a la seua executiva, va presentar al debat temes com ara el posicionament de la federació davant la normativa de les activitats extraescolars sobre la qual FAMPA-València va aconseguir una moratòria d’aplicació i sobre la qual ara mateix la Conselleria diu estar replantejant-se. Al respecte les AMPA van consensuar que és necessari que la norma que es regule aposte per unes activitats extraescolars de qualitat a les quals la Conselleria destine el pressupost suficient per garantir la igualtat d’oportunitats de l’alumnat i la seua gratuïtat.

Així mateix es va fer una anàlisi del funcionament de la jornada escolar arribant a la conclusió que els canvis d’horari que poden ser molt diversos han d’anar acompanyats de canvis en la qualitat educativa per tal d’arribar a combatre el fracàs i l’abandonament escolar i garantir el ple desenvolupament de les potencialitats de les nostres filles i fills en coneixements i valors. Alhora s’ha de fer un estudi científic i seriós junt amb una avaluació en profunditat i comparativa de tots els tipus de jornades escolars per tal d’avançar en el coneixement de quin tipus de jornada és la millor per a les nostres xiquetes i xiquets.

 Altres qüestions a debat van ser el funcionament dels menjadors escolars que afecta als possibles canvis de jornada, com també el transport escolar, l’ordre que regula el Decret d’Inclusió als centres educatius i els deures escolars arran de la publicació de la recent Llei de la Infantesa. En aquestes qüestions han sortit propostes d’accions per traslladar als centres que aviat desenvoluparem.

 

L’ideari de FAMPA-València presentat als partits polítics

 Com a compromís del Consell de Govern de FAMPA-València i de l’Assemblea (que van acabar de perfilar), l’executiva de la federació ha presentat l’ideari de FAMPA-València als partits polítics que concorren a les pròximes eleccions autonòmiques.

Així, el passat dilluns, es van reunir a la seu de la federació junt al president de FAMPA-València, Màrius Fullana, i membres de l’executiva i del Consell de Govern, representants polítics de Compromís, Podem, PSPV-PSOE, EUPV i Ciudadanos. A l’acte també va estar convidat el Partit Popular qui no hi va acudir a la cita.

L’objectiu va ser demanar la implicació política necessària perquè la defensa de l’educació pública siga real, perquè l’escola de tots i totes siga l’única referència educativa d’una societat igualitària. “La nostra responsabilitat és demandar la veritable aposta en polítiques educatives perquè creiem en un sistema educatiu eficaç des del qual establir les bases d’una societat més justa i democràtica. Per aquesta raó, per nosaltres és fonamental construir un nou sistema d’ensenyament coeducatiu, equitatiu i solidari que ha de passar per l’eliminació de la concertació, la qualitat i la gratuïtat”, va explicar Màrius Fullana.

D’entre els temes a debatre, els representants polítics van mostrar les seus línies programàtiques i ideològiques. Quant al professorat, FAMPA-València, va reclamar la necessitat de plantilles estables i la corresponent competència lingüística. Es va mostrar ferma en contra del districte únic i va demanar una distribució equilibrada de l’alumnat com a eix fonamental, on es prime la inclusió i la coeducació. Com hem comentat, va incidir en la seua oposició frontal a la concertació destacant que l’educació és un dret universal que solament s’entén com a servei públic.

La derogació de la LOMQE que merma la participació de pares i mares als Consells Escolars, la religió fora de les aules i la necessitat d’inversió en infraestructures van ser també temes d’anàlisi polític.

 

 

 

Comments are closed.