FAMPA-València defensa l’escola pública en l’arranjament escolar

Les AMPA de l’escola pública consideren un avanç la proposta de planificació escolar però demanen que no s’elimine cap unitat en l’escola pública.

 La federació de pares i mares d’alumnat (FAMPA-València) valora com un avanç la planificació escolar per al pròxim curs feta pública per la Conselleria d’Educació amb la creació de 341 unitats en els centres públics. “El camí de tornar-li la dignitat a l’escola pública s’ha iniciat després de tants anys de retallades però és necessari deixar de pensar en els números i atendre a la qualitat de l’ensenyament en cada aula, per això demanem que no s’elimine cap unitat a la pública”, explica Màrius Fullana, president de FAMPA-València.

FAMPA-València manifesta la seua queixa davant el procediment de com s’ha comunicat este any l’arranjament escolar, primer als Ajuntaments on s’establia un termini d’al·legacions que no coincideix amb el que s’ha establit una vegada la proposta ha arribat als centres educatius, sindicats i AMPA. “Això ha suposat malestar en les nostres AMPA que a més no es troben als centres a hores d’ara per a preparar les al·legacions, mala praxis la de publicar normativa en plenes vacances escolars”, subratlla Fullana.

 Per a la federació d’AMPA cal donar un pas més en revertir la situació i convertir l’escola pública en eix vertebrador de l’ensenyament perquè esta és l’única que garanteix la igualtat d’oportunitats, “FAMPA València apostem per la desaparició de l’escola concertada, en aquest sentit la Conselleria no ha d’autoritzar noves aules concertades si hi ha vacants en la pública, la nostra reivindicació i la de l’administració pública ha de ser eixa, invertir en l’escola pública”, conclou Fullana.

 

Comments are closed.