La Plataforma per l’Ensenyament Públic crida “Aquest curs deroguem la LOMCE”

Tombar la LOMCE, revertir les retallades i millorar l’educació pública al País Valencià són les reivindicacions que es mantenen per al nou curs

 La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Saó, Sindicat d’Estudiants, FEU, Acontracorrent, Associació de Directors i Directores de Primària, Associació de Directors i Directores de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica ha iniciat el nou curs reivindicat la millora del sistema d’ensenyament públic davant de Delegació de Govern.

Quatre reivindicacions fonamentals: d’una banda, la Plataforma insta el Govern de Madrid a tombar la LOMCE, revertir les retallades i obrir el canal de comunicacions a una nova política educativa, centrada en el diàleg i la participació de tota la comunitat educativa. D’altra banda, la Plataforma demana al Govern de la Generalitat una aposta molt més valenta per l’ensenyament públic.

Reivindiquem que:

–  S’ha d’avançar en la política de defensa de l’escola pública front a la concertació de centres d’ensenyament, de limitació de l’aplicació de la LOMCE (mentre s’hi deroga el més aviat possible) i de reversió de les retallades.

– La Conselleria d’Educació ha de considerar les propostes de la Plataforma per l’Ensenyament Públic com a interlocutora de la majoria de la comunicat educativa per la millora constant de l’ensenyament públic.

– La Conselleria d’Educació desenvolupe moltes més accions que milloren les condicions de l’escola pública, de l’alumnat i les famílies i del professorat.

En eixe sentit, la Conselleria ha d’atendre les peticions de la comunitat educativa que es concreten en les següents millores: la reducció de la ràtio d’alumnat per aula i nivell, la reducció de les hores lectives del professorat, el foment de la participació de les famílies en les propostes educatives dels centres, la revisió i adequació de les infraestructures, l’avanç cap una escola inclusiva, la consolidació i ampliació de la xarxa d’ensenyament públic plurilingüe a totes les edats i territoris amb la garantia de l’accés a l’ensenyament en valencià que garantisca els drets lingüístics, avançar que la religió, no siga impartida a l’escola, etc.

Anunciem a més que el dilluns 10 de setembre es convida als centres educatius a la lectura de manifest a l’hora d’entrada en l’inici de curs.

Comments are closed.