La Plataforma proposa criteris i accions per a un futur arranjament escolar

 VALORACIÓ DE L’ARRANJAMENT ESCOLAR

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Campus Jove, Sindicat d’Estudiants, FEU, FdE, Acontracorrent, Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica, demana a la Conselleria d’Educació que assumisca les al·legacions presentades pels centres de titularitat pública contra la seua proposta de planificació escolar per al pròxim curs escolar.

La Plataforma considera que la Conselleria ha de fer un major esforç en defensar l’escola pública i demana com a màxima que no es tanque cap unitat escolar als centres educatius públics mentre es mantenen unitats als centres concertats.

A l’arranjament escolar per al curs 2017-18 és clar que no hi ha una minva global d’unitats de titularitat pública, però també és cert que es continuen tancant unitats en centres públics mentre es mantenen unitats concertades de forma que es perden recursos públics i es desvia inversió pública a l’empresa privada.

En aquest arranjament a més a més es proposen eliminacions d’unitats basades en augments de ràtio majors que les anteriors a les retallades.

La Plataforma per tant, fa la següent proposta per defensar l’escola pública i de qualitat:

PROPOSTA DE CRITERIS I ACCIONS PER A UN FUTUR ARRANJAMENT ESCOLAR AL PAÍS VALENCIÀ

Mentre no es modifiquen els criteris per a l’arranjament escolar, l’orde de ràtios i les plantilles d’infantil i primària, cal tindre en compte el següent:

1.- Considerar les ràtios mitjanes valorades en cada municipi pel seu Consell Escolar Municipal per tal d’aplicar totes les reduccions possibles.

2.- No aplicar cap supressió d’unitats escolars quan la ràtio resultant en la resta d’unitats del municipi supere les 20 persones per aula.

3.- Establir un pla de xoc en l’àmbit rural per evitar el tancament d’escoles.

4.- Crear les unitats habilitades en l’arranjament definitiu.

5.- Mantenir les instal·lacions i oferta educativa de titularitat pública del municipi i per tant, no tancar cap unitat escolar als centres educatius públics mentre es mantenen unitats als centres concertats.

València, 23 de maig de 2017

Comments are closed.