Amb motiu del Dia Internacional per l’eliminació de la violència de gènere

Estimades AMPA federades,


Hui, 25 de novembre de 2022, Dia Internacional contra la violència de gènere, la Confederació Gonzalo Anaya -integrada per FAMPA-València, FAMPA Castelló Penyagolosa i FAMPA Enric Valor Alacant- mostrem la nostra condemna i repulsa cap a totes les violències exercides contra les dones en mans dels homes, així com la violència vicària, l’exercida cap a filles i fills, per part dels progenitors. En l’any 2022, 38 dones han sigut assassinades a l’Estat Espanyol en mans de la seua parella i 2 menors per violència de gènere. Des que en 2003 es recompten els delictes per aquestes violències masclistes en la seua màxima expressió, han sigut assassinades 1.171 dones i 48 xiquetes i xiquets.
Davant d’aquestes xifres tan lamentables, nosaltres, la junta directiva de la Confederació Gonzalo Anaya demanem que es reforcen les polítiques de prevenció i intervenció amb la violència de gènere i que en l’educació s’aplique el principi d’igualtat entre dones i homes en les diferents etapes educatives com diu la LOMLOE
Sabem que l’educació és un dels pilars per derrocar les desigualtats de gènere i per això ens sumem a les reivindicacions del 25 de novembre i aportem el nostre gra de sorra en la lluita contra la violència de gènere amb les dos guies editades pensant en les famílies: Coeducar llegint i Educar en igualtat des de la família.
Amb la voluntat de construir una societat més igualitària i justa i lliure de violències, un món millor per a les nostres filles i fills.
La Junta directiva
Confederació Gonzalo Anaya de la qual forma part FAMPA-València

Comments are closed.