FAMPA-València alerta a l’Ajuntament de València de la necessitat de neteja de les escoles durant els mesos d’estiu

La Federació majoritària de pares i mares replega el malestar de les AMPA de València ciutat qui demanden una neteja continuada perquè les escoles estiguen en condicions quan arribe l’inici de curs.

 FAMPA-València ha manifestat este matí, davant la queixa de moltes AMPA de València ciutat, la seua preocupació davant la falta de neteja de les escoles durant els mesos d’estiu. Un any més les empreses de neteja, contractades per l’Ajuntament de València, acomiaden les treballadores, privant-les de drets laborals, vacances pagades i temps de cotització laboral, fregant, a més, la il·legalitat, com ha manifestat en diverses ocasions la Unión Progressista de Inspectors de Treball. Açò suposa que fins el setembre els centres no es netegen, situació que s’agreuja per la falta de desinfecció trimestral que segons les AMPA ha de ser una pràctica obligatòria una vegada al trimestre i no s’està fent.

“Aquesta circumstància no sols repercuteix en les condicions de neteja, ja que no hi ha temps material per a netejar els centres a fons abans de l’inici de curs, si no, també s’estan minvant les condicions laborals dels treballadors i treballadores ja que no tenen cap dret a gaudir de vacances a l’estiu”, subratlla Màrius Fullana, president de FAMPA-València.

FAMPA-València insta a l’Ajuntament a que revise els contractes amb les empreses de neteja per poder esmenar estos perjudicis i regular amb més precisió estes qüestions i mire si cal fins i tot cancel·lar aquets contractes per incompliment. Una altra solució que seria econòmica i estaria en la línia de la defensa dels serveis públics seria la municipalització d’aquest servei que és públic. “Volem centres escolars nets i garantia de drets laborals per als treballadors i treballadores del sector, l’administració té en les seues mans la cerca de solucions”, conclou Fullana.

Comments are closed.