FAMPA-València celebra la seua Assemblea General anual

La federació dona compte de la gestió de tot un any a les AMPA presents al IES Lluis Vives amb l’objectiu que persegueix fa més de 40 anys: treballar per l’escola pública.

L’Assemblea General de FAMPA-València, en la qual estan representades totes les seues AMPA, ha aprovat per unanimitat la memòria de gestió que encapçala com a president Rubén Pacheco Díaz junt a la seua junta directiva.

Pacheco ha destacat la importància de revifar la participació de les famílies a les AMPA i a les comunitats educatives després d’uns anys en els quals la pandèmia ha suposat una frenada a l’activitat associativa. “Hem d’unir més esforços per donar veu a totes les comarques mitjançant els nostres president/es i consellers/es repartits per tot el territori i que treballen de valent pel moviment de pares i mares i per dur endavant el projecte de l’executiva de la federació”,  va subratllar el president.

El passat 4 de febrer el Consell de Govern, òrgan de decisió de la federació, va aprovar la gestió de l’executiva de la federació que va ser presentada en Assemblea General per a la seua ratificació.

La jornada continua a debat

Durant l’assemblea es va donar compte de tota la memòria de gestió realitzada al llarg de tot un any incidint en la necessitat de la continua reivindicació de les AMPA a la Conselleria d’Educació de temes com ara el pla Edificant, que pareix estancat en molts municipis, la necessitat de més participació en l’elaboració de normatives i decrets on la veu de les AMPA ha d’estar present i, sobre tot, la necessitat de revisar la norma que regula la modificació de la jornada escolar que tant està enfrontant a les famílies i a famílies i professorat. “Continuem demanant informes d’avaluació de la jornada continuada per part de l’administració, saber si és bo o no un canvi de jornada escolar segon les experiències d’estos anys a determinats centres. Demanem que s’acomplisca la norma, que siga un procés d’elecció transparent i que la jornada resultant siga la millor per a l’alumnat”, va dir Pacheco.

Altra de les qüestions importants que es va tractar per part de les AMPA va ser la insistència en el funcionament i participació en les comissions de treball de la federació on es tracten totes les qüestions que a les AMPA els preocupa i que s’han de canalitzar cap a l’administració.

L’assemblea va finalitzar amb una fotografia, davant la pròxima celebració del Dia Internacional de la Dona, per a visibilitzar eixe dia i animar a la participació de les AMPA en  tots els actes que es convoquen pel moviment feminista en tots els municipis i ciutats.

Comments are closed.