FAMPA-València celebra la moràtoria en l’aplicació de la normativa de les activitats extraescolars

La federació de mares i pares de l’escola pública celebra una decisió que ha demanat contínuament i que ha sigut possible gràcies a la reivindicació de les AMPA.

FAMPA-València, des del moment que es va publicar la normativa el passat més de juny, va expressar les seues reserves i ha estat a l’espera d’una clarificació que ha estat demanant contínuament i que per fi ha arribat.

La federació va arreplegar les queixes de les seues AMPA, qui demanaven ajuda ja que tenien organitzades les activitats extraescolars per al pròxim curs. La norma que arribava tard va trastocar el funcionament de les Extraescolars als centres educatius de jornada partida.

El president de FAMPA-València, Màrius Fullana i la Secretària General de la federació, Esther Concepción, es van reunir al final d’agost amb el Director General de Política Educativa, Jaume Fullana, en resposta a la petició de reunió al Conseller, on es demanava la paralització de la norma i posteriorment la seua revisió de forma participativa amb la comunitat educativa.

La Conselleria ha donat resposta en un comunicat signat pel Secretari Autonòmic, Miquel Soler, on s’estableix una moratòria d’aplicació de la norma en jornada partida. Tanmateix ha comunicat a FAMPA-València que treballarà una nova normativa amb la participació de la comunitat educativa que s’adeque millor a les necessitats dels centres i de les famílies tal com ho ha estat demanant la federació.

FAMPA-València celebra que la Conselleria responga però demana la creació d’una comissió de extraescolars dins de la mesa de mares i pares o en qualsevol altre òrgan que treballe una norma clarificadora junt amb la resta de la comunitat educativa que ajude a les AMPA perquè és una qüestió que ens implica directament.

“La resposta de la Conselleria és resultat del treball i la reivindicació de les nostres AMPA que són les que dia a dia presten el seu servei a l’escola pública, però volem que l’administració cree l’òrgan de participació on tinguem cabuda perquè és el que esperem i el compromís adoptat”, conclou el president de FAMPA-València, Màrius Fullana.

Comments are closed.