FAMPA-València demana transparència en el procés de votació de la jornada continua

Les AMPA consideren que la informació que es done a les famílies ha de ser el més objectiva possible perquè puguen decidir amb total llibertat

 FAMPA-València ha anunciat aquest matí que el procés de votació de canvi de jornada als centres escolars, ara que s’acosta el dia de la votació que serà el pròxim 25 d’abril, està generant de nou discrepàncies en les comunitats educatives. Per això demana a la Conselleria que done les instruccions necessàries perquè el procés es desenvolupe amb la màxima normalitat possible, d’acord a la norma i que la informació que es trasllade a les famílies, des de les direccions dels centres, siga la més objectiva possible.

“Volem que s’avalue, tal com fica a la normativa, i es facen estudis el més acurats possibles per informar a les famílies quin tipus de jornada és la millor per als nostres fills i filles al·legant motius pedagògics, això és el més important i és l’eterna resposta que estem esperant des que es va publicar l’ordre de canvi de jornada escolar”, subratlla Màrius Fullana, president de FAMPA-València.

Des del primer moment FAMPA-València ha manifestat el seu malestar sobre la falta de consens als centres educatius per optar a l’autorització de canvi de jornada escolar. Un dels requisits de poder optar al canvi fins el moment, era el de garantir que les extraescolars foren totalment gratuïtes i la resolució d’enguany ha establert la possibilitat de pagament fixant com a cost màxim 18 euros sense cap motivació que justifique o recolze la necessitat de fer-ho. “De la resolució es desprenen moltes llacunes que provoquen desigualtat i inseguretat jurídica, la Conselleria no pot jugar a l’ambigüitat, perquè perjudicarà a les famílies amb menys recursos i provocarà major desigualtat entre les famílies; nosaltres volem que  les activitats extraescolars siguen una part més del sistema educatiu i que l’administració es plantege incloure-les en el sistema públic dotant de recursos econòmics per tal que siguen totes gratuïtes”, explica Fullana.

La Federació lamenta també que la Conselleria no done resultats a nivell pedagògic de l’experiència d’implantació de la jornada intensiva en determinats centres públics el curs anterior, és més, demanem que s’avaluen tot tipus de jornades escolars (incloses les partides) i que es faça una comparativa amb criteris científics per determinar quina és la millor jornada per les nostres filles i fills.

FAMPA-València forma a les seues AMPA en jornada continua

A hores d’ara des del departament de formació de la Federació s’oferixen xarrades per a atendre a totes les AMPA que necessiten informar i formar a les famílies sobre el procediment de votació, sobre què suposa un canvi de jornada escolar i quines són les seus conseqüències pedagògiques.

 

Comments are closed.