FAMPA-València discrepa amb el fet que les ajudes a les activitats extraescolars s’incloguen amb la resta de subvencions de les AMPA.

El Conseller i el Secretari Autonòmic es van comprometre amb els i les representants de les AMPA de la pública, en la reunió mantinguda el 25 de setembre, a treballar aquest tema de manera participativa i no hem estat convocades.

En reunió mantinguda el passat 25 de setembre, amb la Confederació Gonzalo Anaya, el Conseller d’Educació i el Secretari Autonòmic, anunciaren que barallaven la possibilitat que les activitats extraescolars foren gestionades per part de les AMPA en tot tipus de jornada escolar, tot i que no es va presentar com un tema tancat.

La Gonzalo Anaya va mostrar les seues reticències tot i que es va presentar com una proposta encara per treballar. Les AMPA de l’escola pública lamentem assabentar-nos per la premsa de l’anunci que es reserva del pressupost de la Generalitat tres milions i mig per a aquest tipus de subvencions com una proposta ja mastegada de Conselleria.

FAMPA-València mostra la seua sorpresa per aquesta manera d’actuar més pròpia de governs anteriors i reclama el compliment de l’anunci del Secretari Autonòmic de treballar el tema de les extraescolars amb les AMPA. Prendre aquest tipus de decisions sense comptar amb qui delega com a gestores d’una activitat que és responsabilitat de la Conselleria, ens sembla si més no poc democràtic. Així mateix queden en l’aire moltes qüestions com ara si seria un ajut igual per a totes les AMPA que garantisca la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat, com es gestionarà l’increment burocràtic de les AMPA de cara a Hisenda i amb la pròpia Conselleria; com es desenvoluparan les activitats en aquells centres que no existisca AMPA o no tinga aquesta capacitat de gestió o no vulga assumir-les. A més a més, les AMPA ja han palesat diverses vegades a Conselleria que no són els agents que han de determinar qui es “idoni” per beneficiar-se de les ajudes ni són qui han de “discriminar” l’alumnat. Les dades econòmiques de les famílies són confidencials i no estan ni han d’estar a l’abast de “totes” les famílies.

 

Decisions parale·les respecte de la jornada continua

No és la primera vegada que la Conselleria mostra decisions preses sense comptar amb la participació de mares i pares. Recentment va passar amb l’anunci respecte de la continuació de la jornada contínua als centres on es proposava que la decisió passara pel Consell Escolar eliminant la possibilitat que mares i pares voten en una jornada participativa. Finalment, la negativa de les famílies i la seua reivindicació ha fet que no prospere aquesta iniciativa arribant-se a una moratòria per treballar el tema com a comunitat educativa.  

“Conselleria no hauria de legislar sense la participació de la comunitat educativa ni en aquest ni en la resta de temes i més si delega en qui no té competència per decidir respecte a les seues funcions” explica el president de FAMPA-València, Màrius Fullana, “des de FAMPA-València, apostem per la gestió pública de l’educació, inclosa la de les activitats extraescolars”, ha afegit. FAMPA-València queda a l’espera dels esclariments pertinents per part de la Conselleria i mostra la seua voluntat de treballar junt amb la resta dels i les actores de l’ensenyament i la societat els temes educatius a l’hora de generar nova normativa.

 

Comments are closed.