FAMPA-València i la FE CCOO PV aposten conjuntament per accelerar la lluita per la derogació de la LOMCE

“Volem canvis concrets en la política educativa amb la perspectiva de la derogació de la LOMCE”. Reunió entre FAMPA-València i la FE CCOO PV per tal d’avaluar la lluita unitària pel dret a l’educació i coordinar propostes d’acció en les plataformes unitàries.

Els darrers dies s’ha celebrat una reunió amb representants de la Federació d’Ensenyament de CCOO PV i de FAMPA-València per tal de compartir punts de vista de l’actualitat educativa i coordinar-se en la lluita pel dret a l’educació universal, democràtica, gratuïta i de qualitat, la derogació de la LOMCE i la defensa de l’escola publica i el significat de la concertació.

Hi ha coincidència en que en els darrers mesos hem entrat en un nou escenari amb el canvi de govern central que obri més possibilitats a accelerar la derogació de la LOMCE. Per això caldran canvis concrets en la perspectiva d’un canvi global de la política educativa.

A nivell autonòmic es van valorar diversos aspectes de la política educativa valenciana dels darrers mesos com el decret d’inclusió, a la sentència del TSJCV que obliga a reestablir concerts en Batxillerat i FP, la sentència sobre el decret de plurilingüisme i les seues implicacions i el debat sobre els temps escolars. Considerem que l’acord sobre condicions laborals del personal educador d’Educació Especial, Educació Infantil i Fisioterapeutes és un pas molt important tant pel que fa a les condicions laborals com per l’atenció de l’alumnat als centres.

Cal dinamitzar la participació del professorat, l’alumnat i les comunitats educatives en general ja que, per tal de fer possible els canvis sòcio-educatius necessaris, cal donar continuïtat a les mobilitzacions i la presència de la comunitat educativa organitzada en els carrers i en el debat educatiu.

La FE CCOO PV i FAMPA-València van reafirmar l’aposta pels espais unitaris de lluita en els quals es troben les dos entitats. La Plataforma per l’ensenyament públic del País Valencià com espai de la comunitat educativa en defensa de l’educació de totes i tots, la Comissió “Fibrociment? NO, gràcies” per la salut laboral i educativa, i la Plataforma pels drets lingüístics per la nostra llengua a les escoles.

En resumen, FAMPA-València i la FE CCOO PV mantindran la unitat de docents i famílies i la coordinació estable en defensa d’una educació inclusiva, integradora, democràtica, coeducativa, laica i en valencià cap a la derogació de la LOMCE i la reversió de les retallades.

Comments are closed.