La comunitat educativa del CEIP Max Aub reclama la reforma de l’escola ja

  • L’Associació de Famílies d’Alumnes del CEIP Max Aub reclama que es faça la reforma consensuada amb la comunitat educativa que s’havia de posar en marxa ara en el 2024, segons els propis plans de l’administració, però que s’ha vist paralitzada.
  • Davant les informacions d’un possible tancament del CEIP San Fernando per a juntar tots els alumnes en una sola escola, les famílies es mostren contràries a «amuntegar xiquets com si l’escola fora un aparcament de criatures» i a que es tanque un servici públic essencial com és una escola.

L’Associació de Famílies d’Alumnes del CEIP Max Aub de València ha encetat un seguit de propostes de mobilització per a reclamar a la Conselleria d’Educació que s’execute ja la reforma de l’escola pactada amb l’administració en 2022, que ja comptava amb el Projecte Bàsic fet. Tal i com l’administració va informar en el seu moment a la comunitat educativa, les obres s’haurien d’haver posat en marxa este 2024.

Entre les primeres actuacions, les famílies han enviat cartes a la Conselleria perquè l’administració educativa aclarisca en quin punt està el projecte de reforma de l’escola i han acudit a l’empara del Síndic de Greuges. En paral·lel, els xiquets i xiquetes de l’escola han participat en un taller de pancartes per a reclamar unes instal·lacions dignes i les famílies han penjat a l’exterior del centre una gran pancarta reivindicativa.

Esta ja és la segona ocasió en què la pròpia administració paralitza la reforma del centre. La primera ocasió va ser en l’any 2012 i ara, novament, la Conselleria bloqueja un projecte nou que s’havia consensuat amb la comunitat educativa per tal de dotar el centre, entre altres aspectes, amb una nova zona per a educació infantil amb un  aulari per a infants de 2 anys, un gimnàs que hauria de ser també un espai multifuncional, l’ampliació del menjador on a hores d’ara els alumnes han de fer torns perquè no hi caben o eliminar les barreres arquitectòniques existents, ja que els escolars amb problemes de mobilitat no poden accedir a tots els espais del centre.

L’última reunió de la comunitat educativa amb la Conselleria va ser en novembre de 2022, quan els tècnics mostraren el projecte final; s’havia superat ja la fase d’aprovació del Projecte Bàsic i s’havia resolt favorablement l’única objecció que s’hi havia posat. Quedava, per tant, únicament, passar a la fase de projecte d’execució, que l’actual administració ha paralitzat.

L’Associació de Famílies no entén esta paralització, perquè no hi ha hagut cap resposta formal de la Conselleria. Únicament hi ha la comunicació informal d’un possible canvi de planejament de l’administrativa, segons el qual, es voldria tancar una escola pública situada en un altre barri, el CEIP San Fernando, per a amuntegar el seu alumnat en el CEIP Max Aub, en un nou projecte de reforma. Les famílies es mostren totalment en contra d’esta possible decisió, que implicaria tancar un servici públic essencial en el barri de la Trinitat, com és el CEIP San Fernando, saturar d’alumnes el col·legi Max Aub, com si fora un aparcament de xiquets i retardar la reforma de la nostra escola sense previsió de data per a reprendre-la.

Comments are closed.