La Plataforma en defensa de l’ensenyament públic del País Valencià fa una crida a les comunitats educatives de tots els centres per concentrar-se i guardar un minut de silenci per la pau en Palestina

La Plataforma en defensa de l’ensenyament públic del País Valencià fa una crida perquè el proper 17 de novembre, alumnat, professorat i professionals que treballen als centres educatius guarden un minut de silenci a l’hora del pati, per rebutjar qualsevol forma de violència contra la població civil, així com l’ús de la guerra com a eina per resoldre conflictes.

Amb aquest acte volem denunciar:

1.L’assassinat de civils en l’atac de Hamàs i altres grups del 7 d’octubre contra una sèrie de localitats del sud d’Israel, el qual es va traduir en 1.200 persones mortes, una part significativa eren civils, així com la captura de més de 240 ostatges.

2. Els bombardejos  i atacs de l’exèrcit israelià sobre la població civil de la Franja de Gaza, els quals s’han convertit en un autèntic genocidi i violen el Dret Internacional Humanitari. Cal recordar que Gaza és la presó a l’aire lliure més gran del món des de fa dècades, que la seua població no té cap possibilitat de fugir a una zona segura, i que es troba privada dels recursos bàsics per a viure, com són l’aigua, els aliments, els medicaments, l’electricitat, etc.

Segons la UNRWA, l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina al Pròxim Orient, amb data de 3 de novembre de 2023, més de 9.000 persones han mort a Gaza pels bombardejos de l’exèrcit Israelià, el 70% dones i menors d’edat, i 22.000 han resultat ferides. A això cal afegir 2.000 desaparegudes, presumiblement sota els enderrocs dels edificis destruïts, entre ells 1.100 xiquets i xiquetes.

Per altra banda, més de 50 instal·lacions de l’ONU en Gaza, la majoria escoles, han resultat danyades, incloent-hi cinc per atacs directes. El resultat ha sigut la mort de civils que es refugiaven en aquests centres, que pensaven que no anaven a patir atacs a l’estar en instal·lacions “sota la bandera de l’ONU”. D’aquestes víctimes, 72 són membres de l’ONU que treballaven en aquests centres, la majoria docents.

3. Les hostilitats de l’exèrcit israelià i dels colons a la població de Cisjordània.

Per tot això, volem elevar al nostre Govern i als líders mundials les següents peticions:

  1. L’alliberament de tots els i les ostatges israelians capturats, així com de tots i totes els ostatges i presos polítics palestins sense judici sota poder d’Israel, una gran part són menors d’edat.
  • Un alto el foc immediat a la Franja de Gaza per garantir el cessament dels bombardejos sobre la població civil i l’obertura de corredors humanitaris per poder assistir a la població de Gaza.
  • La fi de les hostilitats contra les poblacions palestines de Cisjordània. L’aplicació de la Resolució 242 de les Nacions Unides, per la qual s’exigeix la retirada de les forces armades israelianes dels territoris palestins ocupats. Aquesta també condemna la construcció i expansió dels assentaments, la confiscació de terres, la demolició d’habitatges, la construcció de murs de segregació i punts de control militars, i el desplaçament de persones civils palestines.
  • El Dret al retorn de les persones palestines refugiades.
  • La garantia del dret a l’educació per tots els xiquets i xiquetes del món, incloent les zones de conflicte.
  • La celebració d’una Conferència de Pau sota els auspicis de l’ONU amb l’objectiu d’aconseguir una pau duradora a la regió i el respecte als drets humans, amb una solució política i democràtica per la fi de l’apartheid, la violència entre comunitats i l’ocupació colonial.

Finalment, volem animar-vos a que participeu en aquest senzill gest i que en feu difusió a les xarxes socials.

València, 15 de novembre de 2023

Comments are closed.