La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic demana la invalidació de la consulta de la llengua

L’entitat en roda de premsa dona suport als equips directius de centre, a qui se’ls ha rebotat la responsabilitat de donar resposta a les incidències que mostra l’aplicació informàtica per a votar.

València, 27de febrer de 2025. La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic – integrada per FAMPA-València, STEPV, Federació d’Educació CCOO PV, UGT Ensenyament Serveis Públics PV (UGTSP-PV), Escola Valenciana, CAVE-COVA, CGT PV-M, FAAVEM, FEPV, SEPC València, BEA, Sindicat d’Estudiants, Associació de Directors de Primària-PV, Associació de Directors de Secundària, Federació de Moviments de Renovació Pedagògica PV, ADIDE-PV, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i València Laica ha denunciat este matí tots els problemes que estan tenint les famílies per a emplenar correctament la consulta per la llengua i que han desembocat en una càrrega de treball i de responsabilitat a les direccions de centres que no mereixen.

L’entitat demana la invalidació de la consulta per la quantitat d’errades i, com a conseqüència, no mostrar garanties d’elecció per a les famílies.

Aquestes errades es mostren a l’hora de marcar la llengua no desitjada, especialment si s’ha emplenat la consulta des del mòbil, ja que en la pantalla no es veia la casella de valencià i molta gent ha marcat la casella de castellà per error.

L’altra errada més comuna ha estat marcar per la zona incorrecta, bé la d’influència o bé la limítrof, un fet que serà determinant en cas d’empat o que “sobren” alumnes d’una llengua per passar-los a l’altra en cas de canvi de centre, com és el cas del pas de 6è de Primària a Secundària. “Les famílies no tenen perquè saber si els instituts estan en una àrea d’influència o en una limítrof, fet que ha dut a marcar l’opció que no correspon”, explica Rubén Pacheco, president de FAMPA-València i portaveu de la Plataforma.

També la confusió a l’hora de marcar l’opció de tindre germans i germanes al centre. Les famílies no tenen clar si l’IES d’adscripció al centre compta com a centre on estan matriculats dos germanes o germans i per tant algunes famílies han marcat una opció i altres altra el que suposarà que hi haja alumnat que tinga els punts de baremació i altres no.

A tot açò s’afegix la caiguda dels servidors de la plataforma de votació que va deixar a mitges les votacions o va provocar errades en l’enviament dels vots de les famílies.

Campanya de reclamacions per poder rectificar la consulta enviada

La Plataforma ha posat  en marxa una campanya de rectificació perquè les famílies reclamen a la Direcció General d’Ordenació, per registre d’entrada, el dret a rectificar i repetir la consulta. Així facilita una carta per a enviar al correu electrònic de la Direcció General d’Ordenació: dgoepl@gva.es i també per la plataforma “Sol·licitud General Única” que es troba en aquest enllaç: https://www.gva.es/va/inicio/procedimientos?id_proc=G95565 per tal de manifestar el malestar i el dret a rectificació.

“És important enviar l’escrit a la Sol·licitud General Única per poder iniciar posteriorment recursos jurídics si la Conselleria no atén les peticions”, conclou Pacheco.

Comments are closed.