Llancem la campanya #Trielapública per a fomentar la matriculació a l’escola pública

“L’escola pública és la millor opció per escolaritzar els xiquets i les xiquetes”

La Confederació d’AMPA del País Valencià Gonzalo Anaya ha iniciat la campanya #Trielapublica, per fomentar la matrícula a l’escola pública de cara a l’inici del procés de matriculació, que s’obrirà el pròxim 9 de maig als centres d’Infantil i Primària i el 21 de maig per a l’ESO i Batxillerat.

Per a la Confederació majoritària, que aglutina a més d’un miler d’AMPA d’Alacant, Castelló i València, “l’escola pública és la millor opció possible per a escolaritzar els xiquets i les xiquetes”. La xarxa pública, destaquen, permet a les famílies conèixer el dia a dia del centre i participar en les activitats i en l’organització del curs escolar a través, per exemple, del Consell Escolar, on participen en l’estudi i proposta de solucions sobre aspectes que preocupen al centre educatiu, com ara el menjador escolar, els bancs de llibres, l’organització del pati escolar i dels temps d’oci, la jornada escolar, la formació de grups interactius, etc.

També assenyalen que els centres públics valencians són cada vegada més inclusius i tenen més en compte els valors que reporta la diversitat cultural a les aules. Són coeducatius i fomenten la igualtat entre xiquets i xiquetes. Compten amb mestres i amb especialistes que faciliten l’aprenentatge de l’alumnat que presenta algun tipus de dificultat. “Per això, la nostra Confederació defensa una xarxa única de titularitat pública”, afegeix el president de la Confederació, Txomin Angós.

L’educació de qualitat als centres de titularitat pública també està garantida perquè compten amb docents que han estat convenientment formats i que han aconseguit la seua plaça per mitjà d’una oposició pública, i estan sotmesos al control de l’Administració pública; perquè basen els seues projectes educatius en l’equitat, en la no discriminació i en el respecte per la cultura pròpia, amb l’aprenentatge de la nostra llengua així com del castellà i d’altres llengües estrangeres, remarca Angós.

Totes aquestes característiques són possibles hui en dia gràcies a la lluita de les famílies a través de les AMPA, recorden des de la Confederació. En aquest sentit, fites com la progressiva reducció de ràtios, la creació dels bancs de llibres, l’apertura de les escoles a la comunitat educativa, l’aposta per la millora de l’alimentació als menjadors escolars o la creació de centres més inclusius, diversos i coeducatius, cal atribuir-les en gran part a la implicació, cada vegada major, de les famílies. Des de la Confederació Gonzalo Anaya constaten els beneficis que genera l’entrada de les famílies a l’escola i reclamen un paper cada vegada major per a aquestes, en contra del que marca la LOMQE. “Perquè juntes, com a comunitat educativa, sumem”, assegura.

Decarrega

Banner 1

Banner 2

Banner 3

Comments are closed.