L’Ampa del Sant Àngel de la Guarda exigeix la retirada immediata de l’amiant

Han passat més de dues setmanes des que els forts vents que es van donar en la capital provocaren la caiguda de part del sostre d’amiant que cobreix la cambra de material esportiu del col·legi públic Sant Angel de la Guarda de València. Des de llavors, l’amiant danyat roman, una part a l’interior de la cambra, i l’altra danyada en la pròpia teulada, a l’espera que la Conselleria d’Educació procedisca a la seua retirada.

L’amiant és un material perillós per a la salut i per aqueix motiu, des del moment de la caiguda de part del sostre, l’Ajuntament de València, alertat pel centre, va acudir al col·legi per a barrar la zona i evitar així que ningú s’acostara al lloc on havia caigut la uralita.

Tant el centre com el Ampa s’han dirigit a la Conselleria d’Educació per a sol·licitar la retirada immediata de l’amiant danyat, però aquest encara segueixen a l’interior de la cambra. Per açò, exigeixen que la Conselleria actue ràpid i ho retire al més prompte possible “no volem que es repare el sostre, sinó que es retire el material danyat al més prompte possible. Estem pendents que el centre es trasllade a un altre lloc, per açò, solament volem la retirada del material, apunten des de l’AMPA.

El sostre d’amiant de la cambra de material esportiu té una superfície de 30 metres quadrats, dels quals han caigut una part. La cambra de material està integrat en el pati del col·legi en el qual juguen diàriament 320 escolars. A més, al no poder accedir a la cambra per motius de seguretat, no poden accedir a la il·luminació de les instal·lacions on habitualment es realitzen activitats extraescolars, amb el que la no retirada del material d’amiant està dificultant el funcionament normal del centre.

Des de la Plataforma Fibrociment NO, GRÀCIES i des de la Confederació Gonzalo Anaya ens unim a aquesta petició del Ampa del col·legi Sant Àngel de la Guarda per a exigir a l’Oficina Tècnica de la Conselleria la retirada immediata d’aquest material tan nociu per a la salut.

Comments are closed.