Des de la Plataforma per l’Ensenyament Públic manifestem el més rotund rebuig a les agressions tant físiques com psicològiques cap al personal docent i exigim a la Conselleria d’Educació mesures urgents. Condemnem l’ultima agressió d’un alumne a una professora en el institut Ramon Muntaner de Xirivella.

Seguint el principi de la coexistència pacífica i respectuosa i perquè són institucions que poden facilitar el canvi,  considerem que s’ha de protegir a tota la comunitat educativa, i en aquest cas, al professorat, que com venim denunciant de fa temps, està patint agressions molt greus, tant dins com fora de les aules.

Aquesta vulnerabilitat subratlla la necessitat de mesures de prevenció específiques per abordar els riscos psicosocials als que s’enfronten diàriament els docents. És essencial proporcionar-los els recursos i el suport necessaris per afrontar aquests desafiaments, i treballar amb tota la comunitat educativa per preservar la seua salut mental.

D’altra banda, el professorat és un agent central en la configuració d’oportunitats educatives per als i les joves i en la garantia del dret efectiu a l’educació. Però, l’’educació té limitacions amb l’alumnat amb perfil de compensació social per les seues conductes perjudicials per a la convivència, per a això  són necessaris perfils professionals de suport com a psicòlegs, orientadors o logopedes, i   polítiques educatives definides des de l’equitat, no gaudir en igualtat de condicions de l’educació és una vulneració dels drets humans i, per això, l’equitat ha de ser central en qualsevol sistema educatiu

És per això, que des de la Plataforma exigim protocols de resposta i mitjans suficients per donar atenció psicològica a les persones afectades. Cal prevenir i actuar amb un protocol clar de mesures efectives de prevenció i d’actuació que garanteixin la protecció del professorat. Així com, un pla d’intervenció i integració transversal perquè es faça un bon seguiment en cada cas. Necessitem urgentment una resposta amb els recursos necessaris per garantir el dret a una educació de qualitat de tota la comunitat educativa.

Comments are closed.