Les AMPA insten al Consell a completar el Pla Edificant per al curs 2024-2025

  • Amb una afluència de 200 persones l’organització considera un èxit la concentració per exigir a la Generalitat que no paralitzen cap obra a les escoles i IES, no es retalle el pressupost i s’agilitze el Pla Edificant amb tot el suport als ajuntaments.
  • Rubén Pacheco: “Carlos Mazón ha de complir la seua paraula i executar al 100% el Pla Edificant, amb tota la contractació, el suport tècnic i gestió per a totes les infraestructures educatives, a ser possible per al curs 2024-2025”.

La concentració que ha tingut lloc a les portes del Palau de la Generalitat, amb el lema “Amb cada obra construïm educació, No a la paralització de l’Edificant” ha començat amb un àudio de Carlos Mazón —actual president de la Generalitat Valenciana— que va anunciar en època electoral: “Tengo el compromiso de completar el 100% del Pla Edificant para el curso 2024-2025. Para este año estará finalizado de manera exprés con toda la contratación, apoyo técnico y gestión para todas las infraestructuras educativas que se necesitan en toda la Comunitat Valenciana”.

La raó per recordar les seues pròpies paraules ve al cas per la paralització d’una vintena d’obres a escoles i IES, la declaració de nul·litat de 12 actuacions en municipis concrets o el retall del pressupost econòmic de la Generalitat Valenciana destinat al Pla Edificant i la necessitat de continuar impulsant el Pla Edificant perquè encara hi ha moltes actuacions pendents, tal com han manifestat les AMPA en l’enquesta de començament de curs.

Mitjançant el manifest, el portaveu de la Confederació d’AMPA Gonzalo Anaya, Rubén Pacheco, ha deixat palés el malestar de les comunitats educatives i una advertència: “No podem tornar a altres temps amb obres parades a les escoles i IES”. Per això han reivindicat el no a la paralització de l’Edificant en suport a totes les comunitats educatives i municipis que han participat en la concentració unitària o a les concentracions a les portes de les escoles i IES el passat mes de febrer.

Amb aquesta primera crida hem aconseguit mobilitzar a famílies, professorat, equips directius, alcaldies i regidories i organitzacions per demanar, totes a una, que el Pla Edificant no es paralitze injustament.

Amb cada obra construïm educació. No a la paralització de l’Edificant❗️

Comments are closed.