Demanem a la Conselleria que aclarisca dubtes sobre la jornada continuada

Pares i mares de l’escola pública demanen que la Conselleria d’Educació concrete qui es va fer càrrec de les activitats extraescolars una vegada finalitzen les classes perquè les AMPA les ofereixen a partir de les 17’00 hores per a conciliar la vida laboral i escolar de les famílies.

FAPA-València, que estarà demà present en mesa de pares i mares mitjançant la Confederació Gonzalo Anaya, demana que l’administració aclarisca diversos dubtes que s’han generat al respecte del projecte d’orde de jornada escolar. Per exemple qui ha d’assumir el cost al oferir activitats extraescolars debades i en quin horari. També si la Conselleria disposarà de professorat als centres per la vesprada si es concentra l’horari de classes al matí.

Així mateix la federació considera que estem davant un canvi d’horari que es pot generalitzar al sistema educatiu  per tant ha de ser resultat d’un debat profund en la comunitat educativa, atenent al resultat d’estudis científics que, tot siga dit, a nivell general no avalen l’aplicació de la jornada intensiva argumentant criteris pedagògics.

A nivell pedagògic, es desconeixen els resultats de l’experiència pilot d’implantació de la jornada intensiva en determinats centres públics per part de l’anterior govern, el que si sabem és que s’han incrementant les despeses educatives i les desigualtats

FAPA-València demana consens i debat

FAPA-València demana a la Conselleria que tinga present, per damunt de tot, l’opinió dels pares i mares d’alumnes i per això demana transparència i que garantisca que les famílies puguen votar als seus centres si estan d’acord o no amb la modificació de la jornada lectiva. “Són els nostres fills i filles als que els afectarà el possible canvi d’horari escolar al seu procés d’aprenentatge, que és el més important”, subratlla Eva Grimaltos, presidenta de FAPA-València.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.