FAMPA-València demana a la Conselleria qualitat educativa en la implantació de la jornada continua

Pares i mares de l’escola pública demanen a la Conselleria d’Educació que no admeta projectes de jornada continua on les activitats gratuïtes de la vesprada no continguen criteris pedagògics.

FAMPA-València ha manifestat el seu malestar este matí davant el procediment “urgent i premeditat” en el qual estan immersos els centres públics davant la sol·licitud i autorització de canvi de jornada que està provocant desinformacions a les famílies. La resolució, per la qual es regula el procés d’autorització de la jornada,  va ser publicada el 21 de desembre, pràcticament en vacances de Nadal, el que ha provocat que ara mateix s’estiguen convocant consells escolars extraordinaris sense que les AMPA coneguen els projectes que han de votar. “Cap marge per a poder explicar a les famílies quina és la proposta pedagògica que volem saber si millorarà la qualitat del procés d’ensenyament-aprenentatge dels nostres fills i filles”, explica Màrius Fullana, president de FAMPA-València.

La federació des del principi ha demanat que s’informe bé a les famílies per a decidir el sí o el no al canvi de jornada escolar i que es compte amb les AMPA per a l’elaboració dels projectes.  Així mateix ha demanat que es garantisca el menjador i les extraescolars de qualitat i a partir d’ahí que cada comunitat educativa decidisca.

La preocupació és que este canvi d’horari, que es pot generalitzar al sistema educatiu,  no està essent resultat d’un debat profund en la comunitat educativa, si no més bé, està generant enfrontaments entre AMPA i professorat perquè la Conselleria, publicant precipitadament la resolució de jornada continua, no facilita que als centres escolars es debata el que realment importa que és si la jornada continua millora la qualitat de l’ensenyament de l’alumnat.

“Volem que en el procés s’avalue la millora que suposa el canvi de jornada i hem demanat a la Conselleria els criteris d’avaluació trimestrals i anuals que s’apliquen per a conéixer en què millora el sistema educatiu ”,explica Màrius Fullana.

FAMPA-València forma a les AMPA en jornada continua

En estos moments, des de l’àrea de formació de FAMPA-València, s’informa a les AMPA, mitjançant cursos i xarrades, perquè volem que les famílies voten amb el coneixement de tota la informació i així garantir un vot responsable quan arribe el moment de la votació.

FAMPA-València considera que hi ha moltes qüestions urgents que cal abordar en l’educació pública i que parlar d’horaris quan està vigent la LOMQE, no té cap sentit.

Per això fem una crida a totes les AMPA federades a que es posen en contacte amb la federació per tal d’aclarir dubtes al respecte. “Com sempre són els nostres fills i filles als que els afectarà el possible canvi d’horari escolar que és el més important”, conclou Fullana.

València, 20 de gener de 2017

Comments are closed.