FAMPA-València envia suport als professionals de l’ensenyament

El passat 13 de març la Conselleria d’Educació i la Conselleria de Sanitat Universal, conjuntament, i amb les indicacions del Ministeri de Sanitat, van suspendre l’activitat educativa fins nova orde, en tots els nivells de l’ensenyament. Des de llavors, la federació d’AMPA de l’escola pública reconeix el treball que estan duent endavant tots els claustres de professorat i direccions de centres. Ensems, valorem que, des de cada responsabilitat, estan pendents de l’alumnat per continuar el seu procés d’ensenyament-aprenentatge mitjançant les diferents plataformes i treballs on-line que s’ha posat a disposició de les famílies.

No poder anar a l’escola és un problema social i, sota les actuals mesures de confinament, hem de garantir el dret a l’educació. En aquest sentit, és d’agrair el gran l’esforç i el treball que s’està realitzant des dels equips docents i directius”, afirma Rubén Pacheco, president de FAMPA-València.

No obstant això, FAMPA-València és conscient que no es tenen les mateixes possibilitats de treballar on-line. Per això demana l’esforç d’estar atents, de manera especial, amb l’alumnat que més ho necessite, via telefònica o per altres vies, garantint el seu seguiment. La federació té molt clar que la referència de l’alumnat en l’ensenyament escolar és el professorat. Per tant, cal mantindre l’atenció a totes les realitats possibles, com molt bé fan les i els mestres de l’educació pública. En aquesta tasca, demanem, que tinguen el màxim suport per part de l’administració.

El col·lectiu de mares i pares mostra a hores d’ara la seua preocupació per saber de quina forma l’alumnat està treballant des de casa. Així, està elaborant una enquesta per saber com s’està duent aquesta nova forma d’aprenentatge on-line, per a poder veure les dificultats i intentar col·laborar en la cerca de solucions perquè tot l’alumnat pugui accedir a la formació.

 Suport a la resta de col·lectius

FAMPA-València també vol fer extensiu l’agraïment que va fer el passat dia 14 de març, a les persones treballadores de la sanitat pública, a professionals de tots aquells sectors que mantenen la seua activitat, a pesar del risc que suposa el covid-19, per a facilitar que puguem eixir d’aquesta crisi sanitària.

Personal dels supermercats i de les tendes d’alimentació de barri, de la neteja dels carrers, dels locals i establiments públics i privats de tota mena, dels cossos de seguretat, transportistes, conductors i conductores del transport públic, etc. I també a tots els col·lectius socials i veïnals que es posen al servei de qui necessita una ajuda o un suport per superar el confinament. Totes elles, avui més que mai, ens demostren que la societat que avança i creix és qui comparteix, qui estima. Aquella que creu en el bé comú” subratlla Pacheco.

D’aquesta manera a més, pares i mares demanen, des de FAMPA-València, responsabilitat i que seguim les recomanacions de les autoritats sanitàries: Ens quedem a casa!.

Demostrem la nostra empatia i solidaritat com a societat!

Comments are closed.