FAMPA-València exigeix que es cobrisquen amb urgència les places d’educació especial als centres

La federació majoritària d’AMPA considera que és urgent atendre les necessitats educatives especials de l’alumnat què  han de ser una prioritat.

FAMPA-València alerta a la Conselleria que ha rebut la informació de moltes AMPA que a hores d’ara estan preocupades perquè al seus centres falten educadores per a atendre a l’alumnat de necessitats educatives especials, les aules CyL i les de 2 anys.

A banda de la necessitat que s’augmente el nombre d’educadors i educadores per ràtio ja que cada vegada són més les demandes, les places de molts centres educatius no estan cobertes hores d’ara el que està provocant desconcert als centres, les famílies i el que és pitjor que l’alumnat amb més necessitats no estiga atés com cal.

“L’alumnat amb necessitats ha de ser prioritat per a l’Administració, el problema no pot ser burocràtic i de competència d’administracions, sense educadors/es no hi ha inclusió”, explica Màrius Fullana, president de FAMPA-València.

El fet que les educadores i els educadors especials depenguen de la Conselleria d’Administració Pública complica la situació i també la falta de recursos. D’aquesta manera la federació demana una solució urgent i immediata per a normalitzar l’escolarització de l’alumnat, que els processos administratius es reduisquen amb urgència i prioritats per poder disposar als centres del personal necessari. Els recursos han d’anar allí on els necessiten, si realment volem una educació inclusiva i amb criteris de justícia social. El curs passat ja vam reivindicar aquesta normalització i ens vam reunir amb la Direcció General de Política Educativa no entenem massa bé com tornem a estar en les mateixes.

“Cal establir mecanismes extraordinaris d’assignació i cobertura de places per a aquestes situacions extraordinàries, eixa és l’educació de qualitat que volem i ja li ho hem dit a la Conselleria en una reunió de casos específics”, explica Fullana.

FAMPA-València ha reclamat a més que cal que s’introduisca la figura de l’educador/a social als centres educatius i incrementar la formació perquè l’atenció als xiquets i les xiquetes amb necessitats educatives especials siga la més adequada.

 

Comments are closed.