FAMPA-València preocupada per la quarta onada que pot arribar

Pares i mares demanen a Salut Pública que no relaxe les restriccions a la desescalada donat que ja es veu als pobles i ciutats un ambient d’incidència zero de contagis que no respon a la realitat.

Des que el passat 13 de març de 2020 es va decretar l’estat d’alarma per part del govern central, el posterior confinament i totes les mesures restrictives per tal de fer front a la COVID, la federació ha estat contínuament cridant a la prudència, demanant mesures de seguretat als centres públics i posant damunt de la taula l’esforç que ha fet la societat en general per tal de combatre al virus.

Per això donat l’alivi en les restriccions vol fer una crida a la responsabilitat del govern autonòmic per tal de garantir que la desescalada es realitze amb la major prudència possible.

 “L’ambient als barris este cap de setmana amb reunions familiars i socials multitudinàries, centres comercials i terrasses saturades denota que hem de tindre molta cautela. No és de rebut veure bars saturats sense respectar les mesures de seguretat i continuar demanant responsabilitat i seguretat a l’escola”, explica Rubén Pacheco, president de FAMPA-València.

La federació considera poc seriós que es demane que hi haja classe en falles mentre es flexibilitzen les restriccions en les reunions socials i l’ambient de carrer és com si ja haguérem aconseguit la incidència zero quan encara continuen morint persones. “És l’escola un refugi mentre es desborden els espais públics i privats per la irresponsabilitat d’uns quants? Ens demanaran també que les escoles obrin el cap de setmana per limitar aquestes actituds?” es pregunta Pacheco. “La càrrega sobre l’evolució de la pandèmia, en aquells aspectes que depenen del nostre comportament i seguiment de les mesures de control depén de la responsabilitat individual de cadascú“, subratlla.

FAMPA-València fa una crida a la responsabilitat i demana que per damunt dels interessos econòmics, que cal tenir en compte, és més que necessari pensar en la salut de les persones per evitar una quarta onada.

Comments are closed.