La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic reclama la retirada de totes les religions a les escoles

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic, formada per les organitzacions, FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Saó, Sindicat d’Estudiants, FEU, Acontracorrent, Associació de Directors i Directores de Primària, Associació de Directors i Directores de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica

La Plataforma vol refermar la seua reivindicació per una escola pública i laica.

La lluita mantinguda durant anys per derogar la LOMCE també venia donada per fer que la laïcitat estiguera emparada en l’escola pública, així com propiciar tots aquells canvis legislatius que ho propicien.

Fa unes setmanes ens alegrava la notícia de la Ministra d’Educació, Isabel Celaá, quan anunciava la derogació de l’article de la LOMCE que donava a l’assignatura de religió valor acadèmic, veient en aquesta acció un pas endavant per aconseguir aquesta laïcitat.

Caldrà donar passes endavant per tal de seguir avançant i que la religió, qualsevol religió, no siga impartida a l’escola. Per això, la notícia de la introducció de l’assignatura de la religió islàmica a les aules de dos centres escolars de Castelló ens recorda que encara queda molt de camí per arribar a un Estat Laic i una escola laica.
Les escoles han de ser espais lliures i oberts a qualsevol pensament, però el culte i els ensenyaments religiosos han de donar-se en altres espais … Esglésies, sinagogues, mesquites, estan per a això, així que deixem les escoles per al que són, per crear ciutadans i ciutadanes responsables i crítics amb el que els envolta.

Per això, des de la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic instem a que es produesquen els canvis legislatius que deroguen l’actual ordenament que empara certes religions a l’escola.

Comments are closed.