Els pares i mares de la Gonzalo Anaya i la Conselleria d ‘Educació, des de la Direcció General de Política Educativa, van posar en comú ahir, les inquietuds i les possibilitats d’aplicar l’arranjament escolar garantint la qualitat de l’ensenyament públic.

La Gonzalo Anaya va presentar ahir per registre d’entrada les al·legacions presentades per centres d’Alacant, València i Castelló a la proposta d’arranjament escolar.
Ambdues parts estan d’acord que l’objectiu comú és aconseguir l’excel·lència de l’ensenyament públic, incrementant el seu prestigi i dotant-la dels recursos necessaris per a oferir un servei que cobrisca totes les necessitats dels alumnes i alumnes.

El Director General de Política Educativa, Jaume Fullana, ha arreplegat les peticions de les famílies i ha afegit que l’actuació de la Conselleria té en compte criteris pedagògics a l’hora d’aplicar l’arranjament escolar i està limitada a l’actual llei educativa, LOMCE, pel que fa a la vigència de les unitats tenint en compte la sol·licitud social.
El president de la Confederació, Gonzalo Anaya, Màrius Fullana es fa càrrec d’aquests criteris legals i pedagògics però proposa fer un pas més enllà en defensa de l’escola pública. Fa un plantejament més general que passa per defensar la derogació de la LOMCE i per prioritzar la matriculació en els centres públics pel que fa a la dels centres concertats; “que es completen en primer lloc les unitats públiques i després les de la concertada. Creiem que ara és el moment d’acabar amb els centres privats-concertats i donar-li prioritat a l’escola pública, que és l’única que és de tots. Defensem una escola pública que eduque en valors, basada en la igualtat, en la tolerància i en la democràcia; que forme a persones que construïsquen una societat millor en un futur. Entenem que les al·legacions presentades sobre l’arranjament escolar han de ser resoltes abans que finalitze la matriculació”.
Amb motiu del període de matriculació, els pares i mares que representen a l’escola pública han iniciat una campanya de conscienciació social per a fomentar la matriculació en els centres públics. La campanya és una de les accions que la GonzaloAnaya ha iniciat per a recolzar i defensar l’escola pública, es preveuen més accions per a aconseguir l’excel·lència en aquest servei públic.
A més de l’arranjament escolar, Màrius Fullana ha traslladat altres temes que preocupen als pares i mares de l’escola pública, com és la gestió de la xarxa llibres per al pròxim curs, al que el govern valencià donarà resposta en breu; i quan es resoldran les incidències presentades sobre la votació de la jornada escolar. La Direcció general de Política Educativa ha confirmat que aquesta mateixa setmana estaran resoltes totes les incidències. D’aquesta manera, tots els centres tindran els resultats clars abans que finalitze el període de matriculació, han conclòs des de la Conselleria.

SOBRE PLURILINGÜISME
La reunió d’ahir va finalitzar amb la intervenció del representant de la FAMPA Enric Valor d’Alacant, Domingo Angos, que va exigir al govern valencià el seu compromís per a aportar els recursos necessaris per a aplicar amb garanties el Decret de Plurilingüisme en les comarques del sud d’Alacant. Des de l’Enric Valor s’ha insistit en la necessitat que el professorat estiga degudament qualificat i preparat per a impartir les classes en la llengua que corresponga. Per a açò, demanen que la inspecció educativa garantisca que el decret s’aplique amb la qualitat i professionalitat necessàries.
Un altre dels punts que ha posat sobre la taula, ha sigut que es preveja des de ja els nivells plurilingües dels centres de secundària perquè no hi haja un salt lingüístic des de l’ensenyament primari a la secundària.
El representant de l’Enric Valor ha posat com a exemple durant la seua intervenció, la situació dels centres d’Orihuela en el qual existeix una gran varietat de nacionalitats en la seua població i en els quals per tant, els recursos per a aplicar el decret han de ser majors i immediats.

Comments are closed.