FAMPA-València aprova la seua gestió en l’assemblea general d’AMPA

L’assemblea de la federació ha aprovat la gestió de l’executiva i del seu Consell de Govern centrada sobre tot en la formació de les seues AMPA, la reivindicació i la participació per la defensa de l’escola pública.

 FAMPA-València ha celebrat a l’IES Abastos l’Assemblea General ordinària que cada any convoca i en la qual estan representades les seues AMPA per a aprovar la memòria de gestió. Aquesta assemblea ha transcorregut en un ambient de treball molt bo i amb les participants molt motivades en la participació.

El president de la federació de pares i mares, Màrius Fullana, junt a la seua executiva, ha donat comptes de tota la memòria de gestió realitzada, incidint en totes les gestions, negociacions i reivindicacions davant la Conselleria d’Educació, posant l’accent en la insistència del moviment de pares i mares de tornar-li de nou la dignitat a l’escola pública i la necessitat de participació. L’assemblea ha incidit en incrementar, a nivell intern, la línia de la millora de la democratització, la participació i la transparència. En este sentit s’han creat diversos grups de treball temàtics formades per membres de les AMPA per tal d’augmentar la participació i protagonisme de les AMPA.

A nivell extern en la lluita per la consecució, junt amb la resta de la comunitat educativa, d’un nou model educatiu que supere la LOMQE, que tinga com a centre les nostres filles i fills, com a part del poble treballador que som. L’aposta del nostre model és un sistema totalment públic, sense concertació, universal, gratuït, laic, coeducatiu i en valencià. Un sistema integral que vaja més enllà de les aules i que proporcione als nostres menuts, entre altres qüestions, les eines per lluitar per una societat diferent, solidària i justa, en la qual les persones siguem l’important i no les mercaderies.

La federació incideix en esta necessitat de participació i democràcia en l’àmbit educatiu per a millorar l’ensenyament públic. Participació que es reflecteix en les àrees de treball;  la de participació comarcal i assessorament per a donar resposta a les necessitats reals de les AMPA, la de formació per a dotar d’eines a les associacions en la defensa de l’escola pública, la de relacions públiques i institucionals per a continuar situant a la federació al front de les reivindicacions socials i educatives, l’econòmica per poder donar resposta als recursos que necessita la federació i la jurídica per tal de defensar el dret de les AMPA com a membres de les comunitats educatives. En aquesta línia s’ha aprovat la creació de comissions de treball (com ara la d’accions i mobilitzacions o la del nou model educatiu) formades per les nostres associades de les AMPA per tal de concretar el model que defensem. Les participants a l’assemblea s’han apuntat a les diverses comissions que incrementaran la participació en la Federació i han assolit un compromís de potenciar el seu treball. Aquestes comissions es coordinaran amb el Consell de Govern i l’Executiva per impulsar el seu treball.

L’executiva encapçalada per Fullana destaca que FAMPA-València s’ha situat en la primera línia de la reivindicació com a federació majoritària en nombre d’AMPA que planteja alternatives a la política educativa del govern de la Generalitat, apostant per la comunitat educativa i treballant des de la independència política.

“El més important és escoltar a les nostres AMPA, als nostres òrgans de govern, per a saber quines són les grans preocupacions dels què estan treballant als centres públics i traslladar-les a l’administració perquè done solució”, conclou Fullana.

Comments are closed.