FAMPA-València celebra la seua Assemblea General d’AMPA

L’assemblea de la Federació va aprovar el passat dissabte la gestió de l’executiva i del seu Consell de Govern centrada sobretot en la formació de les seues AMPA, la reivindicació i la participació.

 FAMPA-València va celebrar el passat dissabte a l’IES Isabel de Villena de València l’Assemblea General Ordinària que cada any convoca i en la qual estan representades les seues AMPA, per a aprovar la memòria de gestió, balanç econòmic i pressupost. Una assemblea on les AMPA van manifestar les seues necessitats i preocupacions com a mares i pares que treballen voluntàriament als centres públics i que estan compromeses amb la participació i el treball en l’escola pública.

El president de la federació de pares i mares, Màrius Fullana, junt a la seua executiva, ha donat comptes de tota la memòria de gestió realitzada, incidint en les  negociacions i reivindicacions davant una Conselleria d’Educació que aposte fortament per l’escola pública, posant l’accent en la necessitat d’augmentar la participació en l’elaboració i en la presa de decisions, com ara als Consells Escolars Municipals amb veu i vot perquè siguen decisius i no consultius. Tot amb la màxima transparència per tal que les AMPA estiguen informades de qualsevol qüestió que els afecte.

En la mateix línia que es va engegar al passat mes de febrer en l’elecció de la nova executiva, el treball s’ha centrat en la millora de la participació de les AMPA. D’aquesta manera hi va haver un temps dedicat a l’actualització i explicació de la tasca desenvolupada pels grups de treball, com ara el de la representativitat de FAMPA, el d’estudi de la normativa de les extraescolars, etc. Tanmateix va quedar palesa la necessitat de crear-ne de nous, entre ells un de seguiment de la jornada continuada implantada als centres com a horari específic i un altre de necessitats educatives especials i la problemàtica per la falta d’educadors.

FAMPA-València va insistir en els principis que mouen al moviment de pares i mares, l’aposta per un sistema educatiu totalment públic, sense concertació, universal, gratuït, laic, coeducatiu i en valencià. Un sistema integral inclusiu que garantisca la igualtat d’oportunitats. Aquesta inclusió i diversitat també ha d’estar present en les AMPA per això la Federació va prendre el compromís d’estudiar la seua pròpia estructura per adaptar-la a les realitats familiars que trobem a la societat perquè tots i totes tinguen cabuda.

L’executiva encapçalada per Fullana va manifestar el seu compromís de continuar amb el treball i la lluita, com a Federació majoritària en nombre d’AMPA, per això anima a les seues associacions de mares i pares a unir-se i treballar conjuntament per una política d’ensenyament que aposte per allò públic, de la mà de la comunitat educativa.

 

Comments are closed.